U sudaru kamiona i sanitetskog vozila iz Sanskog Mosta povrijeđena pacijentica

Dvije osobe teško su povrijeđene, a dvije su zadobile lakše tjelesne povrede u sudaru koji se jučer poslijepodne desio na prevoju Komar na magistralnom putu M-5 na dionici između Travnika i Donjeg Vakufa. U sudaru su učestvovali teretni kamion i sanitetsko vozilo iz Sanskog Mosta.

-U ovom sudaru dvije osobe su teško povrijeđene. Radi se o vozaču sanitetskog vozila i o pacijentici.– potvrđeno nam je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

U dežurni liječnik na Hirurškom odjelu JU Bolnica Gtravnik, dr. Nedim Hadžić potvrdio nam je da je pacijentica iz saniteta zadobila teške povrede glave i da je transportovana na CUM Univerziteskog kliničkog centra Sarajevo. Vozač saniteta je također zadobio teške tjelesne povrede i zadržan je na Hirurškom odjelu JU Bolnica Travnik. U sanitetskom vozilu bili su još jedna žena i dijete. Lakše tjelesne povrede zadobila je druga saputnica iz sanitetskog vozila, dok je dijete koje bilo u sanitetu prošlo bez povreda.

Zbog teških povreda koje su zadobile dvije osobe uviđajem su uz patrolu Policijske stanice Travnik rukovodili službenici Policijske uprave Travnik.

Related posts