U Sarajevu priređen iftar za porodice šehida i poginulih boraca

U Sarajevu je u četvrtak u organizaciji turske humanitarne organizacije IHH priređen iftar za članove porodica šehida i poginulih boraca u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Zajedničkom iftaru je prisustvovalo 70 osoba, uglavnom članova porodica šehida i poginulih boraca u BiH među kojima je bilo starijih osoba, ali i omladine.

Bahrija Kituša, predsjednica Udruženja organizacija porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo, je podsjetila da IHH posljednjih godina redovno organizuje iftare tokom ramazana u BiH.

“Svake godine IHH organizuje iftare na kojima bude po 150-200 osoba. Ovdje su večeras na iftaru roditelji šehida i njihove hanume. Večeras je na iftaru 70 osoba. Ovo nam stvarno znači puno, jer je važno da se društvo sjeti ovih šehidskih porodica, obzirom da one žive od vrlo minimalnih primanja koja su 320 KM. Teška je situacija i mnogi su podstanari i zato im ovaj iftar znači mnogo”, rekla je Kituša.

Predsjednica Udruženja Istanbul edukaciono-kulturni centar Feyza Tanok-Šehbajraktarević kazala je za AA da je IHH i ove godine uspjela organizovati iftar za porodice šehida i poginulih boraca u BiH.

“IHH je ove godine osigurao i 1.400 ramazanskih paketa udruženjima porodica šehida i poginulih boraca u Sarajevu, ali i u drugim gradovima u BiH. Ove godine je organizovan i iftar za porodice šehida i poginulih boraca”, kazala je Tanok-Šehbajraktarević.

Related posts