U Mahmić Selu obilježena treća godišnjica pogibije “Ljutih Krajišnika”

Na današnji dan prije tri godine, vraćajući se sa utakmice u Kaunasu, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginula su trojica navijača reprezentacije BiH, Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, članovi navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”. Naša ekipa posjetila je danas Mahmić Selo, gdje je obilježena treća godišnjica njihove pogibije.

Zahvaljujući prijateljima i porodicama, skromno je obilježena treća godišnjica pogibije trojice navijača reprezentacije BiH Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića. Hasib je bio osnivač i vođa navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”. Danas nam njegov brat Jasmin, pored bratovog mezara, priča kako će se, bez obzira na to imali podršku ili ne, okupljati svake godine.

Te večeri, prije tri godine slavilo se širom svijeta do ranih jutarnjih sati. A onda negdje pred zoru, tri mlada Krajišnika su izgubila život vraćajući se kući iz Litvanije gdje su išli da podrže svoju reprezentaciju i pomognu da se ispiše historija bh. nogometa. O Hasibu i njegovim prijateljima svi imaju samo riječi hvale, a tugu za njima osjećaju i danas.

Jedini koji je preživio ovu strašnu nesreću je Adis Ćoralić. Adis je zadobio tjelesne povrede. Tada su mu mnogi obećavali posao. Tri godine kasnije i njega su svi zaboravili. Danas Adis nije mogao doći proučiti Fatihu na mezarima svojih prijatelja, jer je daleko od domovine, u Italiji, gdje je morao otići u potrazi za poslom.

Related posts