U Krajini umjereno oblačno uz temperaturu do 18°C

U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. U noći na petak se očekuje kiša na jugu zemlje. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C.

7.10.2016 (Petak)., oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Intenzivnije padavine očekuju su u južnim i jugozapadnim djelovima. U sjevernim područjima pretežno oblačno i bez padavina. Poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti sa zapada i juga prema istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 stupnjeva.

8.10.2016 (Subota)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti u jutarnjim satima u istočnim područjima Bosne. Po kotlinama u Bosni prije podne magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 16, na jugu zemlje od 17 do 20 stupnjeva.

9.10.2016 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini prije podne naoblačenje sa zapada koje će proširiti prema istoku i u drugoj polovini dana uvjetovat kišu. Po kotlinama u Bosni moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17, na jugu zemlje od 17 do 21 stupanj.

Biometeorološka prognoza za danas

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Mada će biti stabilno u većem dijelu dana, osjetnije zahlađenje moglo bi kod osjetljivih osoba uzrokovati tegobe vezane uz njihove bolesti. Hronični bolesnici trebali bi reducirati aktivnosti, a preporučljivo je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. Opšta slika će biti lošija sa dolaskom noći.

Related posts