U Krajini umjereno oblačno uz temperaturu do 12°C

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama će biti magle. Vjetar slab. Prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. Poslije podne vjetar u skretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 14 do 17°C.

U subotu, 05.11.2016. u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Od sredine dana pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne i u ostatku zemlje će biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar prije podne umjerene jačine južnog smjera. Poslije podne i u noći na nedjelju očekuje se jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17°C.

U nedjelju, 06.11.2016., u Bosni i Hercegovini oblačno i vjetrovito. Tokom cijelog dana kiša i pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, rijeđe u Krajini i centralnim područjima. Poslije podne i krajem dana prolazno će biti kiše u cijeloj zemlji. Tokom cijelog dana jako jugo sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C.

Biometeorološka prognoza za danas

Biometeorološke prilike postepeno će se popraviti tokom dana, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale umanjiti. Nakon prohladnog, mjestimično tmurnog jutra, postepeno će se razvedrit i i uz porast temperature biće ugodnije. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

Related posts