U Krajini oblačno s kišom uz temperaturu do 16°C

Sutra se očekuje naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu. Padavine prvo u Krajini i do sredine dana proširit će se prema istoku Bosne.

U Hercegovini će preovladavati umjerena naoblaka, poslije podne sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine. Ujutro jugo koje će sredinom dana promijenuti smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje od 23 do 27°C.

4.10.2016 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. U istočnim područjima ujutro pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se u Bosni očekuje novo naoblačenje sa sjevera koje će uvjetovat kišu. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 11 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19, na jugu zemlje od 21 do 25 stupnjeva.

5.10.2016 (Srijeda)., u Bosni i sjevernom dijelu Hercegovine oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. U većem dijelu Hercegovine prije podne vedro, a poslije podne naoblačenje. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje od 9 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 12, na jugu zemlje od 16 do 19 stupnjeva.

6.10.2016 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje od 14 do 18 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza za danas

Tmurno vrijeme u većem dijelu zemlje uslovljava relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a usljed većeg sadržaja vlage u zraku, nešto izraženiji osjet hladnoće također će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima, osobito u jutarnjim satima. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju.

Related posts