U Bosanskoj Krupi obilježen Dan Policije USK

Intoniranjem himne i odavanjem počasti poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona u Domu Kulture u Bosanskoj Krupi je počela svečana akademija, završna manifestacija obilježavanja 12. juna, Dana Policije USK.

Svečana akedemija po tradiciji se svake godine održava u drugoj općini USK-a. U Domu Kulture, uz predstavnike MUP-a USK-a, predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti Kantona, predstavnike svih sedam općina i Grada Bihaća, kao i građane, dostojno obilježen ovaj značajan datum.

Rad policije u lokalnoj zajednici i saradnja s predstavnicima lokalne zajednice kako se moglo čuti je na zavidnom nivou. Sa svih nivoa vlasti odaslana je poruka da će se u narednom periodu nastojati dodatno unaprjediti materijalno-tehnički uvjeti rada svih pripadnika policije.

Podrška lokalne vlasti je nupitna, ali nedovoljna da bi u svim svojim aktivnostima policija adekvatno odgovorila misiji i zadacima koji se pred njih postavljaju, rečeno je. Premijer Izudin Saračević je u ime Vlade USK-a najavio u narednom periodu još ulaganja u policijiske strukture.

Na današnjoj svečanoj akademiji ministar Policije Said Makić i komesar Mujo Korićić uručili su povodom Dana policije priznanja pojedincima i službama.

rtvusk.ba

Related posts