U Bihaću uhapšeni direktor poslovnice Triglav Osiguranja i policajac

U policijskoj akciji kodnog naziva “Budućnost” koja je jutros provedena u Bihaću, slobode su lišene četiri osobe, a među njima je Miroslav Janko Tomić, direktor Triglav Osiguranja u Bihaću, kao i Tomislav Šantić, pripadnik MUP-a USK.

Kako doznajemo, uhapšeni direktor Triglav Osiguranja Miroslav Janko Tomić, službenica ove osiguravajuće kuće Edina Žerić i Irman Selimović, te pripadnik MUP-a USK Tomislav Šantić, činili su kriminalnu grupu koja je skoro dvije godine vršila brojna krivična djela.

Pomenuta četvorka je varala na veoma dosjetljiv način.

Naime, policijski službenik na terenu je izdavao naloge za počinjene saobraćajne prekršaje, dok bi u osiguravajućem društvu mijenjali datum dospijeća kazne. Ukoliko bi na prekršajnom nalogu, primjerice, pisala 2016. ili 2017. godina, taj broj je uvećavan čak i do stotinu godina, čime se mijenjao datum dospijeća kazne. Time su iz sistema nestale brojne kazne, koje su se po automatizmu brisale već nakon dvije godine, saznajemo u MUP-u USK.

Za sve navedene radnje, osumnjičeni su primali mito.

U skladu s tim, na teret im se stavljaju krivična djela zloupotreba položaja i ovlasti, primanje dara i drugih oblika koristi, kao i davanje mita.

U toku današnje akcije izvršeni su pretresi nekoliko objekata, a uhapšeni će u toku dana, ili najkasnije sutra, biti predati Tužilaštvu USK na daljnje postupanje. – piše klix.

Related posts