U BiH više od 71 hiljada blokiranih računa: Na spisku Agrokomerc, Saniteks, Agro-feniks

U Bosni i Hercegovini je trenutno blokiran 71.521 račun poslovnih subjekata, a 44.643 tvrtke imaju blokiran barem jedan račun.

Popis je raznovrstan – od ugostiteljskih objekata i taksista pa do sportskih saveza, udruženja, apoteka, tvornica…

Na ovom popisu se nalaze i na desetine poslovnih subjekata iz Velike Kladuše, od malih obrta do giganata poput Agrokomerca ili Saniteksa.

Nekadašnji prehrambeni div Agrokomerc d.d. Velika Kladuša i njegova podružnica u Sarajevu imaju čak sedam blokiranih računa u različitim bankama. Još jedan bivši kladuški gigant, Saniteks, čiji je novi vlasnik velika bh. grupacija Prevent, trenutno ima dva blokirana bankovna računa.

Zanimljivo je da je na spisku firmi s blokiranim računima i AS Agro-feniks d.o.o. Velika Kladuša, čiji je osnivač Fikret Abdić, a koja je trebala biti dio “borbe protiv nezaposlenosti, bijede i siromaštva”, što je prije četiri godine bila okosnica predizbornog programa kojeg su propagirali Abdić, kao prvi čovjek Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca, te dio kandidata sa tadašnje DNZ-ove liste za Općinsko vijeće i nezavisni kandidat za načelnika Edin Behrić.

U nastavku pogledajte kojim poslovnim subjektima u Bosni i Hercegovini su trenutno blokirani računi.

Popis pogledajte klikom na link: Blokirani računi 2016.pdf

kladusa.net

Related posts