Tužioci predati Tužilaštvu: Karić i Begić će biti zadržani

Kantonalni tužioci Džemal Karić i Idriz Begić, koje su jučer uhapsili pripadnioci SIPA-e, odnosno FUP-a, predati su danas u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Tužilac će za obojicu zatražiti 24- satno zadržavanje, a nakon što ih ispita odlučit će o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete, potvrdila nam je glasnogovornica sarajevskog Tužilaštva Azra Bavčić.

Po nalogu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, podsjećamo, jučer su pripadnici Federalne uprave policije uhapsili tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Džemala Karića, dok su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu u Bihaću uhapsili tužioca Tužilaštva Unsko-sanskog kantona Idriza Begića.

Karić se tereti da je uhapšenima u akciji “Pravda” davao pravne savjete te odavao podatke iz predmeta koji se protiv Alije Delimustafića i ostalih vode pred sarajevskim Tužilaštvom i sudovima.
On je i sinoć doveden u Tužilaštvo, gdje su pretresene prostorije koje koristi, a potom vraćen u prostorije FUP-a. Nakon kriminalističke obrade, danas je predat u nadležnost Tužilaštva KS-a.
Begić se sumnjiči da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlasti, nezvanično, zbog primanja mita.

/Faktor.ba

Related posts