Tužio Ferrari jer mu ne žele prodati automobil

Jedan od najpoznatijih američkih auto kolekcionara tužio je Ferrari jer mu nisu ponudili najnovije izdanje svog top modela.

Naravno, u pitanju je toples izdanje LaFerrarija koje će premijerno biti predstavljeno u oktobru na sajmu u Parizu. Iako je još uvijek bezimen model je navodno već rasprodan, i to u rekordnom roku.

A kako stvari stoje među njima nije Preston Henn, kolekcionar koji u svojoj ergeli ima najslavnije Ferrarijeve bolide, ali Maserati MC12, kao i Schumacherov bolid Formule 1.

Iako već posjeduje LaFerrari, Henn je poželio imati i njegovu Spider izvedbu. Nakon što nije uspio ući na popis kupaca poslao je ček na milion dolara u Ferrari praćen pismom u kojem opisuje koliko voli Ferrari.

Na žalost po njega stigla je odbijenica uz pojašnjenje kako je dotični model rasprodan, odnosno kako je svih 200 primjeraka rezervirano od strane Ferrarijevih VIP klijenata. Henn se na takvu reakciju uvrijedio i odlučio podići tužbu za nanesenu štetu. Naime, Henn smatra da ga Ferrari uvrijedio i potražuje minimalno 75.000 USD za narušenu reputaciju. Sud će reći na kraju ko je u pravu, a Henn svejedno neće doći do toliko željenog hibridnog roadstera snažnog preko 960 KS i sposobnog da ubrza do 300 km/h za oko 15 sekundi.

Related posts