Tuga i bol nadvijeni nad Bosanskom Krupom: Klanjana dženaza studentici Editi Malkoč

More ljudi danas se slijevalo u bosanskokrupsko naselje Donje Krčane kako bi klanjali dženazu i odali počast svojoj sugrađanki Editi Malkoč koja je prije dva dana stradala u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu zajedno sa svojom prijateljicom Selmom Agić iz Bugojna.

Tuga, suze, jecaji i teški uzdasi porodice Edite Malkoč te nevjerica na licima hiljada prisutnih samo su neke od riječi kojima se može opisati stanje koje je danas popodne vladalo u njenom rodnom mjestu Donje Krčane u Bosanskoj Krupi.

Ne postoje riječi kojima bi se opisalo koliko je Edita Malkoč bila dobra kćerka, sestra, drugarica i prijateljica. Nema ni riječi da se iskaže bol koja se utkala u svakom njenom sugrađaninu ovog dana. Život vrijedne učenice, besprijekorne studentice koja je krenula u osvajanje znanja na trećoj godini Filozofskog fakulteta u Sarajevu, na najgori mogući način je prekinut.

Njena porodica danas je bila shrvana bolom. Nisu imali snage da bilo šta kažu. Samo su u nevjerici posmatrali njen tabut i tiho u sebi jecali.

Dugogodišnji porodični prijatelj i efendija Izet Harčević klanjao je dženazu Editi.

“Edita je moja učenica i teško je suzu ne pustiti kad svi znamo o kakvom se divnom stvorenju radilo. Ja izražavam svoje divljenje njenim roditeljima koji ovo sa strpljenjem podnose. A razmišljajući o tom Sefiću, koji ove riječi vjerovatno neće čuti i koji se negdje u mišijoj rupi sakrio, samo ću kazati da molim Boga da prosvijetli njegov razum i ako on bude imao djecu jednog dana da razmisli kako bi bilo da je njegovoj djeci neko uradio nešto ovakvo i onda bezobzirno otišao. Kako bi se tada osjećao?”, zapitao se ef. Harčević.

Dženaza Editi Malkoč klanjana je na obližnjem mezarju Gisa, a kako smo čuli od lokalnog stanovništva, ovako brojna dženaza odavno nije viđena na ovim prostorima.

Podsjećamo, Edita Malkoč je zajedno sa svojom kolegicom Selmom Agić poginula u ponedjeljak u Sarajevu. Na pješačkom prijelazu udario ih je Sanjin Sefić, vozač Golfa 6, koji je potom pobjegao s mjesta nesreće. Sefić je jučer uhapšen u Srbiji i čeka se njegovo izručenje našoj zemlji.

161013106-3_xxl 161013106-7_xxl 161013106-14_xl 161013106-15_xxl 161013106-17_xxl

Related posts