Transparentnost naših zvijezda: Čuvanje intime već odavno je prošlost

Poput kolega iz Hollywooda, i naše zvijezde redovno pratioce obavještavaju gdje su, šta rade, da li su ručali, s kim provode dane, a neki u tome svakako i pretjeruju.

Čuvanje intimnih trenutaka, poput rođenja djeteta, poklona ili ljetovanja, odavno pripada nekom prošlom vremenu. Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, pogotovo Instagramu, danas se sve može saznati. Naročito kada je o javnim ličnostima riječ. Sve ono što „obični“ narod zanima, dostupno je kao na dlanu.

Poput kolega iz Hollywooda, i naše zvijezde redovno pratioce obavještavaju gdje su, šta rade, da li su ručali, s kim provode dane… Za sve fanove to je nekada i dobra vijest, jer tako mogu saznati da li će njihov omiljen pjevač nastupiti, plivati ili piti kafu.

Sanela Jenkins, najpopularnija Bosanka i velika humanitarka, značaj Instagrama zna upotrijebiti na pravi način. Pored promoviranja naše države, ali i svog brenda za negazirana pića „Neuro“, svakodnevno objavljuje i fotografije porodice, ljubimaca i raskošnih ljetovanja. Vrijedi spomenuti da je prate najpoznatije holivudske face, poput Eltona Johna, Pariz Hilton, Kelly Osbourne, Shannen Doherty, Stevieja Mackeya, Jasa Princea, Lancea Bassa, Blac Chyna i mnogih drugih…

Fuad Backović Deen, koji je prošle sedmice bio domaćin koncerta britanske soul dive Joss Stone te u akustičnoj verziji izveo i nekoliko pjesama, očito je i dalje pod utiscima tog druženja. Kako su karte bile rasprodane u rekordnom vremenu, mnogi su bili uskraćeni vidjeti Stone uživo. Međutim, zahvaljujući Deenu i objavama na društvenim mrežama, njegovi pratioci mogli su vidjeti dijelove atmosfera i njegovo izvođenje pjesme „She`s like the wind“ iz kultnog filma „Prljavi ples“.

Amra Silajdžić i Edin Džeko, jedan su od najpopularnijih domaćih parova. Šta jede, pije, gdje i s kim trenira, kako provodi vrijeme s kćerkama Unom i Sofijom, Amra nas redovno obavještava putem Instagrama i Facebooka. Da prije dva mjeseca Amra nije okačila fotografiju na kojoj u vjenčanici pozira sa Džekom, niko ne bi znao da se par vjenčao i to dok je još Amra bila trudna. Istog dana dodala je i prezime Džeko na Facebook profilu. Što se tiče Edina, on vrlo rijetko objavljuje porodične fotografije na društvenim mrežama i više se fokusira na objave s treninga i utakmica.

Jasmin Fazlić alias Jala Brat, reper je koji se široj javnosti predstavio učešćem na ovogodišnjem Eurosongu, odskočnoj dasci u njegovoj karijeri. Za kratko vrijeme, postigao je veliku popularnost, koju je mudro iskoristio. Duet sa Mayom Berović i Bubom Corellijem za numeru „To me radi“ ima više od 20 miliona pregleda. Na Instagramu je također aktivan, pa pratioce svakodnevno obraduje nekom fotografijom iz pritvanog života kao i scenama sa snimanja novog spota.

Dino Merlin također nije mogao odoljeti „čarima“ Instagrama. Profil može biti koristan svim pobornicima njegove muzike, jer Čarobnjak svakodnevno objavljuje fotografije s nastupa, ali i plan turneje.

– Počela je prodaja ulaznica za koncert u Areni Zagreb trećeg decembra – napisao je Merlin, te na taj način obavijestio sve gdje ga mogu slušati.

Emina Jahović-Sandal i njen suprug, turska pop-zvijezda Mustafa Sandal, veoma su intresantan par kada je o društvenim mrežama riječ. Pjevačica najčešće pravi selfie fotografije iz teretane, kuhinje, šminkernice, a u posljednje vrijeme ona i suprug publiku redovno obavještavaju o dešavanjima sa snimanja megapopularnog muzičkog šou programa „Rising Star“ u Turskoj, gde su se našli u ulogama žirija.

Ipak Emina, kao i većina žena, najviše objavljuje vlastite fotografije, a kaže da je za dobar selfie spremna čak i na povrede.

– Gledajte ovo. Za dobar selfie spremna sam i slomiti vrat – napisala je pored nedavno objavljene fotografije na Instagramu.

Također, redovno objavljuje i fotografije svojih i Mustafinih sinova – Yavuza i Yamana.

(L. B./ Faktor.ba)

Related posts