Trampova savjetnica: Kosovo treba biti punopravni član UN-a

Novi ambasador SAD-a u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli, inače bliska saradnica Donalda Trampa i njegov lični izbor za tu funkciju, prilikom obraćanja na Ist Riveru navela je da Kosovo zaslužuje biti punopravna članica ove organizacije.

“Amerika vjeruje da međunarodna zajednica treba priznati da je Kosovo napravilo velike korake od proglašenja nezavisnosti i da treba učiniti još mnogo na jačanju vladavine zakona. Kosovo zaslužuje zauzeti mjesto u međunarodnoj zajednici koje mu pripada”, rekla je Niki Hejli, prenose Večernje novosti.

Istovremeno, predsjednik skupštine Kosova Kadri Veseli, ispod fotografije s američkim predsjednikom Donaldom Trampom, koju je objavio na društvenim mrežama, napisao je:

“Izrazio sam duboku zahvalnost predsjedniku Trumpu zbog podrške SAD-a Kosovu. Dobio sam potvrdu da će se to i nastaviti. Blagoslovljeni smo vječnim savezom naša dva naroda”, napisao je Veseli.

Uznemirenost u Srbiji nedavno je izazvala čestitka koju je Donald Taump uputio predsjedniku samoproglašenog Kosova Hašimu Tačiju povodom dana nezavisnosti, u kojoj je spominjao i članstvo sportskih saveza Kosova u međunarodnim sportskim organizacijama.

Related posts