Sve više republikanaca diže ruke od Trumpa: Potporu mu uskratili McCain i Schwarzenegger

AMERIČKI senator i bivši kandidat za predsjednika SAD-a John McCain formalno je povukao podršku Donaldu Trumpu zbog njegovih vulgarnih komentara i neprikladnog ponašanja.

“Želio sam podržati kandidata naše stranke. On nije bio moj izbor, ali kako sam i ja jednom bio nominiran, smatrao sam da je važno to što je Donald Trump osvojio glasove većine delegata po pravilima koja je naša stranka postavila. Smatrao sam da njegovim pristašama to dugujem”, izjavio je McCain.

Međutim, zbog Trumpovog ponašanja tijekom proteklog tjedna, zaključno s objavljivanjem “njegovih ponižavajućih komentara o ženama i njegovim hvaljenjem o seksualnim napadima, nemoguće je dalje pružati čak i uvjetnu podršku njegovoj kandidaturi”.

“Moja supruga Cindy i ja nećemo glasati za Donalda Trumpa”, poručio je McCain, dodavši kako nikada nije glasao za demokratskog predsjedničkog kandidata i da neće glasati za Hillary Clinton.

Odustao i Schwarzenegger

Sudeći prema komentarima i postovima na Twitteru, od glasanja za Donalda Trumpa odustao je i Arnold Schwarzenegger, slavni glumac i bivši guverner Kalifornije.

Schwarzenegger na Twitteru navodi da neće glasati za republikanskog kandidata za predsjednika, i to po prvi put otkad je postao američki državljanin 1983. godine.

“Ja sam bio ponosan republikanac od 1968. godine od kada sam se preselio u Ameriku i čuo riječi tadašnjeg predsjednika Richarad Nixona o slobodnoj trgovini i obrani naše slobode pomoću jake vojske. Toga dana pridružio sam se stranci Abrahama Lincolna, Teddyja Roosevelta i Ronalda Reagana”, napisao je Schwarzenegger. “Postoji jedna etiketa koja je iznad svega – američka, zato želim podsjetiti svoje kolege republikance da nije prihvatljivo birati na ovaj način.”

Schwarzenegger nije potvrdio da će glasati za Hillary Clinton, rekavši kako još uvijek nije donio odluku o tome. Njegova reakcija na Twitteru uslijedila je nakon što se pojavio video koji prikazuje kako Donald Trump vulgarno vrijeđa žene.

Related posts