Sve nesreće porodice Komšić: Davidov djed ubio dvojicu poznanika, tetka komšiju

Nakon stravičnog ubistva na zagrebačkoj Volovčici, oglasili su se i članovi porodicei 19 – godišnjeg Davida Komšića.

Ovaj mladić je bivšu trudnu djevojku Kristinu Krupljan (18), u njenom vozilu u srijedu navečer, nožem ubo više od 30 puta pa se sam predao policiji.

– Mi nismo ni lopovi ni kriminalci, “nedobog” da vaše dijete nekoga ubije, svima smo u kvartu pomogli, to je dijete napravilo od ljubomore jer s tom djevojkom hoda od sedmog razreda osnovne škole. Mi smo svi užasnuti time što je napravio, ali niko ne odgaja dijete da postane ubica – rekao je Davidov bratić, te dodao kako moli da se njegov broj više ne zove jer je čitava familija uzrujana.

U javnosti su procurile nove informacije o porodičnim okolnostima osumnjičenoga Davida, piše Pogled.ba.

Porodica Komšić porijeklom je iz Kiseljaka odakle se prije šest godina preselila u Zagreb, gdje je David lanjskog aprila vozilom usmrtio 72- godišnjeg penzionisanog hrvatskog branitelja i oca petero djece. Taj slučaj je još na sudu, a njegov advokat Fran Olujić tvrdi da je sve ostale prijave o nasilju nesretna Kristina povukla prije ubistva. U ime Komšića je i izrazio saučešće žrtvinoj porodici.

– Davidova majka Olivera dolazi iz imućne porodice. Otac joj se obogatio vodeći benzinsku pumpu u Kiseljaku. Riječ je o jako ugodnoj ženi. Davidov otac Ivo držao je kafić Metropolis u Zagrebu, a sada se bavi nekretninama i hotelijerstvom. Njegova porodica u prošlosti je doživjela velik šok. Naime, Ivin otac je prije rata ubio je dva čovjeka i zbog toga ležao u zatvoru. I Ivina sestra, Davidova tetka, pod još nejasnim okolnostima, nakon rata u svom domu usmrtila je komšiju – tvrde mještani Kiseljaka za Pogled.ba, potvrđujući i navode da Olivera i Ivo Komšić imaju još dvije starije kćeri, te da je prije nešto više od godine jedna od njih u Sarajevu doživjela tešku saobraćajnu nesreću, nakon koje je mjesec provela u komi. Bili su to teški dani za porodicu Komšić kao što su i sada.

Kako navodi Direktno.hr, majka ubice pati zbog ubistva bivše djevojke svog sina kao da se radi o njenom djetetu. Neki mediji ranije su pisali i kako je Davidova majka bila u dobrim odnosima s ubijenom Kristinom.

Related posts