SUTRA U KRATKE RUKAVE, TEMPERATURA DO 35 STUPNJEVA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Padavine u Bosni uglavnom u zapadnim i sjevernim područjima. U većem dijelu Hercegovine su moguće padavine, osim u istočnim područjima. Vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C.

U četvrtak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku i vjetrovito. Vjetar umjeren, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti će usloviti pljuskove i grmljavinu. Padavine se očekuju u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugozapadnog smjera. Poslije podne vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33°C.

U subotu u Hercegovini se slabi pljuskovi očekuju prije podne. U Bosni prije podne sa slabim pljuskovima. Poslije podne se očekuju jači pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačeg vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17°C, na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

Related posts