Supružnici priznali da su kombijem udarili Dženana Memića?

Sarajevska policija privela je danas na saslušanje bračni par zbog sumnje da su Dženanu Memiću, mladiću iz sarajevskog naselja Sokolović Kolonija nanijeli smrtonosne povrede usljed kojih je preminuo nakon sedmodnevne kome.

Kako Faktor saznaje, bračni par romske nacionalnosti se sam prijavio u policiju kazavši da su krivi za nesreću u kojoj je Memić teško povrijeđen. Istražiteljima su navodno ispričali da su kombijem u kojem je navodno bilo i djece. U Velikoj aleji udarili Memića i njegovu djevojku Alisu Mutap, te da su odmah pobjegli sa mjesta događaja. Negirali su da je došlo do tuče, te da su tupim predmetom udarili Dženana u glavu i tako ga ubili.

Međutim, ovu informaciju zasad niko zvanično ne želi potvrditi. Azra Bavčić, glasnogovornik sarajevskog tužilaštva, kazala nam je da nema informaciju o hapšenju osumnjičenih, dok Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, nije želio komentirati ovaj slučaj.

Muriz Memić, otac mladića koji je ubijen 8. februara, kazao je za Faktor kako ga niko nije obavijestio o hapšenju krivaca za smrt njegovog sina.

– Ovo se nikako ne uklapa u dosadašnji tok istrage. Mislim da je ovo samo skretanje pažnje sa prave istine – kaže Memić.

(E. F./Faktor.ba/Foto: Arhiv)

Related posts