“Supermoći” osoba sa nultom krvnom grupom

Osobe sa nultom krvnom grupom su posebne, ali ne samo zbog toga što njihovu krv mogu da prime svi, a oni isključivo nultu.

Ta grupa čini “vlasnika” drugačijim od ostalih, između ostalog, i zbog toga što je podložniji određenim infekcijama.

Pojedine karakteristike onih koji imaju takvu krv toliko su poželjne da neki stručnjaci, doduše u šali, kažu da je riječ o supermoćima.

Kao “najbolji u prirodi”, ovi ljudi su rođeni lideri i lako se odlučuju za akciju na poslu, vitalni su, fokusirani, sposobni i uspješni.

Poslodavci u Japanu više traže one sa nultom grupom

U Japanu, nulta krvna grupa dovodi se u vezu sa određenim karakternim osobinama.

Na razgovoru za posao, potencijalni zaposleni često treba da kaže koju krvnu grupu ima. Osobe sa nultom grupom poslodavci vide kao sposobne, posvećene, pažljive, kao i da su u toku sa novinama. Vlada mišljenje i da su bolji i pametniji studenti od drugih.

Takva slika rezultat je činjenice da su njihovi preci bili odlični lovci sa većom šansom za preživljavanje zahvaljujući sposobnosti da procijene uslove u okruženju.

Sa druge strane, manje su otporni na neke bolesti poput hipotiroidizma i drugih problema sa tiroidnom žlijezdom, zatim, često imaju čir, kao i manjak joda.

To dalje vodi do drugih zdravstvenih problema, najčešće gojaznosti i zadržavanja vode u tijelu, ukazuju stručnjaci.

Anksioznost ih čini ponekad bijesnim, a često su hiperaktivni i indiskretni. Loša ishrana, nedovoljna fizička aktivnost i druge loše navike čini ih bespomoćnim pred “lošim” metaboličkim procesima, kao što je loša funkcija tiroidne žlijezde i insulinska rezistencija i višak kilograma.

U poređenju sa onima koji imaju drugu krvnu grupu, pripadnici nulte često imaju povišenu količinu želudačne kisjeline, zbog čega su skloniji čirevima i stomačnim problemima.

Trebalo bi da se drže podalje od kofeina i alkohola. Kofein može imati destruktivno dejstvo zbog toga što povećava nivo adrenalina, koji je već povišen kod osoba nulte grupe.

Savjetuje im se da vježbaju tri do četiri puta sedmično.

Related posts