Suđenje sinu tuzlanskog advokata: Mirza Hatić kaže da Adu Balijagića mrzi iz dna duše

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Adi Balijagiću, sinu tuzlanskog advokata Faruka Balijagića, optuženom za podstrekavanje na ubistvo, razbojništvo, te za ugrožavanje sigurnosti.

Pred Sudskim vijećem svjedočio je Mirza Hatić, koje je doveden iz KPZ Zenica. On je kazao da Adu Balijagića prvi put u sudnici vidi uživo, te da je „sad nešto tih, a kad mu je preko prozora prijetio, bio je rječit“.

Prema Hatićevim riječima, sa Adom nije imao sukob do emisije na TV-u u kojoj je vidio kako Balijagići imaju nekretnine u Hrvatskoj. S obzirom na to da mu je Faruk dugovao novac, Hatić je bio izrevolitran i od Ade je „preko prozora“ (op.a. prozori u zatvorskim ćelijama) tražio da mu vrati dugove.

– Dok su uzimali pare, sve je bilo divno i krasno. Prvo mi je Omar Mehmedbašić bio branilac, a onda sam, na moju životnu nesreću, uzeo Faruka da me brani. Njega mi je preporučio Šemsudin Hodžić, koji se kleo u njega – kazao je Hatić.

On je dodao da je Faruk prvo branio njegovu suprugu Lejlu, a kad je izašla iz pritvora, preuzeo je njegovu odbranu i obećavao da će izaći na slobodu. Dosad su mi vratili 9.700, a dužni su mi još ukupno 18.800 maraka. Adu mrzim iz dna duše! Nakon što sam tražio da mi vrati pare, u pritvoru mi je prijetio da će mi zapaliti kuću, na nju baciti zolju, da će mi udariti na porodicu, te zagorčavati život u kojem god zatvoru da sam – nastavio je Hatić.

On je ispričao da je njegova supruga Lejla otišla u Tuzlu po novac i da joj je tada Farukova kćerka Belma dala oko 9.700 maraka u raznim apoenima.

– Znam samo da mi je žena otišla po pare i da su je Balijagići dočekali sa automatima – kazao je Hatić.

faktor.ba

Related posts