Sud u Novom Sadu: Potvrđena odluka o izručenju Sanjina Sefića BiH

Apelacijski sud u Novom Sadu pravosnažno je odlučio da državljanin Bosne i Hercegovine Sanjin Sefić bude izručen BiH. Sefić je osumnjičen da je automobilom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu 10. oktobra navečer usmrtio dvije djevojke.

Tom odlukom odbijena je žalba Sefićevog branitelja i potvrđeno rješenje Višeg suda u Novom Sadu kojom je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje BiH Sefića zbog krivičnog djela teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

U saopćenju Višeg suda u Novom Sadu navodi se kako će spisi predmeta u najkraćem roku biti dostavljeni Ministarstvu pravde Srbije, jer konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde. Sefić je nakon nesreće 10. oktobra pobjegao, da bi dva dana kasnije bio uhapšen u Srbiji na temelju međunarodne potjernice raspisane po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu

Inače, organi BiH vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu sa nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću poslije izvršenja krivičnog djela.

/Faktor.ba

Related posts