Stakleni most “Nebeska avenija” je nova turistička atrakcija u Kini

Najnoviji kineski most od stakla “Nebeska avenija”, na planini Tiananmen, izgrađen je oko litice i na svakih 100 metara hoda posjetioce očekuje zavoj, što je fantastična prilika za fotografiranje.

Most je za posjetioce otvoren prije dva dana, a sagrađen je u sklopu Nacionalnog parka. Napravljen je od izdržljivog stakla koje posjetiocima pruža utisak da hodaju po nebu. Njegova širina je 1,6 metara, a na cijeloj dužini ima 99 zavoja pa podsjeća na ogromnu zmiju.

Većina turista koja je prošetala ovim neobičnim mostom i pokušala uživati u pogledu na prelijepe planinske predjele, bojažljivo je hodala izbjegavajući stati na staklo, već su se držali čvršćih dijelova mosta i litice.

Ipak, bilo je i onih hrabrijih koji su pozirali u ležećem i sjedećem položaju, što je činilo prizor kao da lebde u zraku. Inače, ovo je treći stakleni objekat ovog tipa u sklopu Nacionalnog parka.

Kada je otvoren prvi najduži most od stakla na svijetu, Kinezi su pozvali građane da dođu i gledaju demonstraciju pokušaja lomljenja stakla prelaskom automobila.

Related posts