Šta kažu Sarajlije: Optimizam pred večerašnju utakmicu sa Grčkom

Fudbalska reprezentacija BiH večeras će na stadionu “Georgios Karaiskakis” u Atini izaći na megdan Grčkoj u četvrtom kolu grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Ono što je potpuno jasno uoči duela jeste činjenica da Grci ne odgovaraju bh. fudbalerima. U dosadašnjih sedam duela, od kojih je šest bilo takmičarskog karaktera, Grčka je mnogo uspješnija. Ima četiri pobjede, dvije utakmice su završile neriješeno, a u jednoj je slavila BiH.

Gol razlika je 12:5 u korist Grka.

Građani Sarajeva su pred večerašnju utakmicu uglavnom optimistični. Predviđaju pobjedu Zmajeva, a najčešći rezultati koje navode su 2:0 i 2:1, sudeći po anketi SENS-a.

Kada je riječ o potencijalnim stijelcima, Sarajlije su ubijeđene da će jedan od njih biti Edin Džeko, a osim njega, predviđaju golove Vedada Ibiševića i Miralema Pjanića.

Utakmica Grčka – BiH igraće se večeras sa početkom u 20:45 sati, a pravdu će dijeliti švedski sudija Jonas Eriksson. Osim ove, danas su na programu još dvije utakmice četvrtog kola grupe H, a sastaju se od 18 sati Kipar – Gibraltar i od 20.45 Belgija – Estonija.

(Faktor.ba, Foto: Screenshot)

Related posts