SRBIN PRIJATELJU PONUDIO POSAO, A ONDA GA ZAROBIO I MJESECIMA ZVJERSKI MUČIO

Srbin Žan H. T. (30) uhićen je prije nekoliko dana u francuskom selu Gonfaron, nakon što je otkriveno da je mjesecima zvjerski mučio svog prijatelja, također Srbina, Aleksandra M. (24) iz Jagodine, piše Blic.

Mučitelj je prvo žrtvu držao bez hrane, a zatim je krenulo iživljavanje.

Stavljao je žrtvi ruke na stol posut komadićima stakla i onda ga bejzbol palicom udarao po dlanovima. Nije mu dao da jede, zbog čega je nesretni mladić smršavio skoro 40 kilograma, a često ga je tjerao da po hladnoći spava na balkonu. Tukao ga je bokserom, ubadao nožem…

Nakon 14 mjeseci iživljavanja, žrtva je bila na rubu smrti kada je mučitelj toga postao svjestan te ga je odvezao u bolnicu pri tom lažući liječnike o načinu nastanka ozljeda. Međutim, nije uspio zavarati doktore koji su odmah pozvali policiju.

Posljednja povreda koju su otkrili liječnici – slomljene obje podlaktice – bila je samo djelić preživljene brutalnosti.

A sve je počelo skoro idilično i prijateljski…

Naime, mučitelj je u ljeto 2015. došao u Srbiju, gdje je prijatelju iz rodnog mjesta ponudio posao montaže prozora u Francuskoj. Zajedno su u studenom 2015. došli u Gonfaron, gdje je mučitelj vodio naizgled miran obiteljski život sa suprugom i četverogodišnjim sinom. Krenuo je posao, i u početku je sve funkcioniralo bez većih problema. Onda je došlo do problema u poslu. Mučitelj je krivio žrtvu što je ostao bez zarade, i započeo torturu. Žrtva, koji ne zna francuski jezik, nije imala kome da se obrati za pomoć…

Blic piše kako je Aleksandar M. nakon bolničkog liječenja, otišao kod oca koji živi u francuskom Montelimaru.

– Moj sin je sada bolje. Na sigurnom je. To je najbitnije – rekao je Aleksandrov otac novinarima francuskog lista ‘Var-Matin’, koji za razliku od Blica žrtvu oslovljavaju kao ‘Antonije’.

On kaže da do skoro nije ni znao da mu je sin u Francuskoj.

– Mislio sam da je u Srbiji s majkom. Nedavno sam vidio njegovu sliku na Facebooku. Odmah se vidjelo da je jako smršavio. Pomislio sam da se drogira, a njega je u stvari mučitelj izgladnjivao i tukao – priča Aleksandrov otac.

On kaže i da ga je sin prije nekoliko dana nazvao i od njega tražio novac.

– Rekao mi je : ‘Ako si čovjek, dođi da me vidiš’. Tek sada mi je rekao da me je u tom razgovoru namjerno vrijeđao, da bih došao i spasio ga – ispričao je Aleksandrov otac i dodao da je mučitelj njegovog sina držao pod strašnim psihološkim pritiskom.

– Moj sin je bio stravično mučen fizički, ali i psihički. Kada smo se ranije čuli telefonom, mučitelj je uvijek bio tu. Slušao je što pričamo, zato moj sin nije mogao ništa ni da mi kaže – priča otac žrtve, koji je doživio šok kada je sina vidio u bolnici.

– Polomljen mu je nos, rame, lakat. Želi se i na glavobolje. Zakazan mu je CT – kaže Aleksandrov otac.

Mučitelj Žan H.T. je od srijede u zatvoru, a prijeti mu doživotna kazna zatvora, piše Blic.

Related posts