Sportski savez Bihać iznašao sredstva: PK VIRUS putuje na Svjetsko prvenstvo

Prije nekoliko dana obavijestili smo javnost o poraznoj činjenici da djeca PK VIRUS, njih 72-oje, neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Njemačku ukoliko svoje obaveze prema njima ne ispuni Sportski savez Bihać čiji su oni korisnici.

Odlazak na takmičenja mladih Virusica i Virusovaca dobrim dijelom financiraju roditelji, međutim za velika takmičenja kao što su ova potrebna je i pomoć institucija.

PK Virus je članica Sportskog saveza Bihać i kao takva ima određena sredstva koja im pripadaju, međutim zbog pogrešnog planiranja sredstava vlasti općenito ta sredstva ne stižu nikako ili stižu u posljednji čas kao što je to slučaj bio i ovaj put.

Ovim putem obavještavamo građane Bihaća da je Sportski savez ispunio preuzete obaveze i da je PK VIrus dobio planirana sredstva s kojim će biti u mogućnosti da učestvuje na Svjetskom prvenstvu u njemačkom gradu Riesa, što je u ovom trenutku najvažnije.

Plesači iz Virusa nastavljaju dalje sa pobjedničkim ambicijama, a iskreno se nadamo da se klubovi i djeca za koje se generalno zalažemo da ostanu u ovom gradu,neće dovoditi u ovakvu situaciju jer svaki novi stres ili oduzimanje dostojanstva je karta za Njemačku, ali u jednom smjeru, a mi znamo da je njima najbolja inspiracija i života u Bihaću pored naše ljepotice Une.

Danas je i premijer Rošić iznašao sredstva za dvojicu karataša čiji odlazak na Svjetsko prvenstvo u karateu u Njemačkoj je bio upitan zbog nedostatka sredstava.- piše abc.

Related posts