Snimka divlje vožnje policiji je bila dovoljna da uhvate nepažljivog vozača i uzmu mu skupocjeni

U SINGAPURU očito ne toleriraju nesmotrene vozače koji svojim ponašanjem dovode u opasnost sebe i druge sudionike u prometu.

Najnoviji primjer pokazuje kako tamošnja policija ne preže ni kad su u pitanju dobrostojeći stanovnici u skupocjenim automobilima. Od pomoći su opet i društvene mreže, a kamere u automobilima imaju potencijala da postanu sastavni dio sigurnosne opreme.

Ranije ovog mjeseca Heng See Meng je na Facebook stavio video snimljen iz automobila koji pokazuje plavi Lamborghini u krajnje opasnom manevru pretjecanja. Velikom brzinom ušao je u putanju vozila i provukao se između vozila i dostavnjaka doslovno kroz ušicu igle. Još nevjerojatnije je da je vozač u opasan manevar ušao usprkos tomu što je lijeva vozna traka bila slobodna.
Na sreću ozlijeđenih nije bilo, a lokalna policija je na temelju video zapisa pronašla vlasnika Lamborghinija i privela ga. Pritom je konfisciran i plavi Lamborghini Huracan, što potvrđuju i fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama.

“Moja obitelj je bila sa mnom u automobilu. Bilo je to stravično iskustvo. Nadam se da će drugi vozači ubuduće više poštovati vozačku disciplinu i time ne dovoditi u opasnost druge sudionike u prometu”, rekao je Heng See Meng.

Zasada je nepoznato s kojim će se sve optužbama suočiti nesmotreni vozač, no sasvim je sigurno kako ovakvi potezi lokalnih vlasti imaju punu potporu tamošnje zajednice.

Related posts