Slobodan Vasković se oglasio nakon sedam dana: Planirali su me dići u vazduh

Banjalučki novinar i bloger Slobodan Vasković prije sedam dana obavijestio je javnost da je napustio BiH jer mu je ugrožena sigurnost te da se neće javljati do daljnjeg. Vasković je nakon sedam dana objavio detalje o tome kako mu je prijećeno.

Vasković u opširnom tekstu navodi da ovo nije prvi put da mu je prijećeno, te da je i ranije napuštao BiH kako bi se sklonio na određeno vrijeme. No, ovo je prvi put da je o tome obavijestio javnost, a ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača te druge dijelove “Dodikovog režima” smatra direktno odgovornim za prijetnje.

Pojasnio je i zašto prijetnje nije prijavio policiji.

“Prijava MUP-u RS bila bi bezvrijedna, kao i sve ranije podnesene.MUP RS nikada ništa nije učinio da me zaštiti, a imali su dosta prilika. Uostalom, već sam to naveo, Dragan Lukač me je lani, 30.12., javno optužio da rušim institucije RS, čime mi je stavio metu na čelo. Onom koji od tebe pravi metu, zloupotrebljava instituciju da te nanišani, proglasi te Neprijateljem, besmisleno je saopštavati da si meta i tražiti bilo kakvu vrstu zaštite”, mapisao je Vasković na svom blogu.

Prema Vaskoviću, postojao je jasan plan da ga se “digne u vazduh”

Vasković se na kraju zahvalio svima koji su mu u ovom periodu dali podršku..

klix.ba

Related posts