Skupština USK: Podržan nacrt zakona o turizmu

U drugom dijelu jučerašnjeg zasjedanja zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) dali su saglasnost na Prijedlog zakona o plaćama i naknadama članova organa upravljanja i rukovođenja u kantonalnim javnim preduzećima i ustanovama.

Nacrt zakona o turizmu također je dobio podršku uz napomenu da se provede javna rasprava u roku od 30 dana. Razlog donošenja ovog zakona, kako je rečeno, svakako je nedovoljno finansijsko iskorištavanje prirodnih bogatstava i turističkih potencijala USK. Ovo je oblast koja ne može čekati ako se zna da je Turističkoj zajednici nepoznat broj turista koji posjete kanton, rečeno je u raspravi.

Prema riječima premijera Rošića, Nact je kod Federalnog ministarstva turizma ocijenjen pozitivnim, a USK je drugi u Federaciji koji je pokrenuo proceduru donošenja zakona koji će urediti i finansiranje turstičke zajednice čiji radnici sedam mjeseci nisu primili plaću.

Plan implementacije programa revitalizacije Drvne industrije Sanica Ključ vraćen je na doradu. Zastupnici nisu usvojili ni izvještaje o radu gradskih apoteka Ključ, Bosanska Krupa, Bužim i Cazin, dok su podržali njihove planove i programe rada za tekuću godinu. – piše rtvusk.

Related posts