Skupština USK o kreditnom zaduženju od 7 miliona KM, moguća i rekonstrukcija Vlade USK

Danas će biti održana vanredna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona na kojoj će se tražiti podrška prijedlogu Vlade za zaduženje od 7 miliona KM, a nije isključena niti rekonstrukcija Vlade USK.

Nakon što je Vlada Unsko-sanskog kantona donijela odluku o kratkoročnom zaduženju, premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić (SDA) zatražio je i podršku Skupštine kako bi bili ispunjeni svi uslovi za kratkoročno zaduženje od 7 miliona KM.

Prema najavama, razlog kreditnog zaduženja jest problem u zastoju isplate plaća budžetskim korisnicima, zbog čega je zatraženo što hitnije djelovanje.

Iako je na dnevnom redu sjednice predviđena samo tačka o zaduženju, predsjedavaući Skupštine nije isključio mogućnost njegovog proširenja.

“Pošto se već duže vrijeme govori o rekonstrukciji Vlade, postoji mogućnost da se i o tome raspravlja. Ukoliko premijer predloži rekonstrukciju, Skupština će se očitovati”, izjavio je Nijaz Hušić, predsjedavajući Skupštine USK (SDA).

Skupština Unsko-sanskog kantona već skoro dva mjeseca nije imala redovno zasjedanje, a u javnosti se spekuliše da je Vlada Huseina Rošića izgubila podršku među skupštinskim zastupnicima.

Trenutnu manjinsku Vladu USK čine premijer i ministri iz SDA i SBB-a, a podršku u Skupštini, pored većine poslanika iz SDA i SBB-a, do sada su davali i SDP, DF i Laburistička stranka, iako nisu imali svoje ministre. – piše klix.

Related posts