Skandal “Vlašić” stigao do suda: Šaćir Ameti ne može halaliti Almiru Ajanoviću

Pjevač Šaćir Ameti uskoro očekuje poziv sa suda. On nije napravio nikakav saobraćajni ili drugi prekršaj, nego će se na sudu pojaviti u ulozi svjedoka protiv kolege Almira Ajanovića. Naime, Ameti je zadobio povrede na Eurosong-skandalu, koji se odigrao na Vlašiću u aprilu, nakon čega je i pokrenuo parnični postupak protiv Almira Ajanovića, autora pjesme “Ljubav je…”, kojom se Bosna i Hercegovina predstavila na Eurosongu 2016. u Stockholmu.

Iako je bilo informacija da će Šaćir naći kompromis s Ajanovićem i da će sve riješiti mimo suda, Ameti to negira i poručuje da pravdu želi samo na sudu.

– Istina je da je Almir pokušavao kontaktirati sa mnom preko zajedničkih prijatelja. Izvinjavao se i želio da sjednemo i popričamo o svemu, ali sam to glatko odbio. Nema potrebe da se viđamo. Napravio je veliki belaj i ne mogu mu to nikako halaliti. Od toga nema ništa, i dalje sam pri odluci da sud obavi svoje. Čekamo prvo ročište i o svemu se brine advokat kojeg sam angažirao – kaže Šaćir Ameti.

Sa saradnicima Šaćir završava novi album, koji bi se na tržištu trebao naći početkom naredne godine.

– Nadam se da će sve biti gotovo do januara, kada ću u rukama imati novi CD. Posljednjih dana u studiju “AL” kod Amila Loje završio sam pjesmu “Sve se vrti oko žena”. Nastavio sam saradnju s Lojom, jer ne treba mijenjati tim koji pobjeđuje. Pjesma “Sve se vrti oko žena”, na najbolji će način najaviti novi album. Naziv je veoma zanimljiv, a odlučili smo se na njega, jer se i u stvarnom svijetu sve vrti oko žena – kaže Ameti, koji ističe veliku podršku supruge Ene i prijatelja Enesa Kaltaka.

(D. Zeba/Faktor.ba)

Related posts