Skandal do skandala na GP Maljevac: “Službeni šverc” hrvatskih policajaca u BiH

Prema pisanjima na Facebook stranici Granični prijelaz Maljevac, koja nas svakodnevno informira o stanju na ovom GP-u u Velikoj Kladuši, skandali su ovdje normalna stvar. Najnoviji status sa ove sve popularnije Facebook stranice prenosimo u cjelosti:

Proteklih mjeseci hrvatske policijske službe na Graničnom prijelazu Maljevac potresaju skandali. Nije novina kada se kaže da su inspekcije na prijelazu kao i česta posjeta unutarnje kontrole. To je postalo skoro pa uobičajeno. Ne čudi što su na prijelazu skoro postavljene nadzorne kamere u velikom broju. Neki policajci su u obradi zbog učešća i sudjelovanja u švercanju ni manje ni više nego droge. Svi znaju za slučaj od prošle godine kada je hrvatski policajac (čitaj Ante Halagić iz Slunja) pokušao iz kolone izdvojiti svoga pajdaša i bez kontrole ga pustiti u Hrvatsku. No, bosanski policajac je to spriječio i kod vozača je otkriveno 60 kg nedozvoljenih biljčica. Isti taj vozač je nedavno uhvaćen na slovenskoj granici. Sada je na izdržavanju kazne. Njemu je godinama pomagao navedeni hrvatski policajac u Maljevcu na državnoj granici sa Evropskom unijom. Zato i ne čudi što se hrvatski USKOK u zadnje vrijeme intenzivno interesira za prijelaz u Maljevcu i službene osobe u plavim uniformama. “Maljevac je odavno postao crna rupa i došlo je vrijeme da se ta rupa i zakrpa, ali i da se isuši ta močvara. Tko želi švercati neka skine uniformu hrvatske policije jer nećemo dozvoliti da je ukaljaju pojedinci.” – nedavno je podvukao jedan visoki hrvatski inspektor u razgovoru s građanima na terenu referirajući se na ova događanja na prijelazu u Maljevcu.

Prije neki dan hrvatski policajac je zatečen u Velikoj Kladuši pred marketom Sudo Luka s punim gepekom gajbi piva. Ne bi to bilo vrijedno spominjanja da taj policajac nije u uniformi. Dakle, i na svome radnom mjestu s kojeg je otišao. A policajci sa svojim uniformama nagrizaju teritorijalni integritet druge države ukoliko nisu službeno poslani ispred MUP-a. Bosna i Hercegovina nije ničiji protektorat. I ne može se događati da hrvatski policajci u uniformama svaki dan prelaze granicu i koriste svoju uniformu i položaj za švercanje cigareta, piva, duhana… Pri prelasku granice rijetko čekiraju svoju osobnu iskaznicu na scaner-u jer da do čega dođe oni su kao evidentirani kod bosanskih kolega. Vjerojatno ni bosanske kolege ne žele sprječavati tu već godinama stečenu ‘evropsku’ praksu da hrvatski policajci mogu u Bosni tako šetati u uniformi i u radnom vremenu. No, zanimljivo je, koliko smo dobili fotografija koje pokazuju policajce u prekršaju, da su svi u istoj jakni koja se nalazi u garderobi na prijelazu i svi je prijelaznici koriste. Ispod na košulji ili majici su obilježja MUP-a RH i države. A hlače otkrivaju jer su isto tako službene. Još samo treba da zaborave ostaviti službene pištolje na prijelazu pa da bude zaista legalna okupacija. To se najčešće događa pred kraj smjene. Nebrojeno puta hrvatski policajci su viđeni u Termoglasu i u Sudo Luki, a u zadnje vrijeme i u Bingu. I to u radno vrijeme i u službenim uniformama. Zasigurno se može kazati i da službeno švercaju, ali pitamo se za koje interese, za koje zakone, pod čijim nadzorom i do kada!!! Pitamo se da li će i USKOK moći uskočiti u Kladušu da prati uniformirana lica svojih plavih snaga!!!

cazin.net

Related posts