Sjajna ljudska gesta Save Miloševića koju Bošnjaci Janje neće zaboraviti

Savo Milošević, nakadašnji fudbalski as beogradskog Partizana i mnogoborojnih evropskih klubova, još jednom je svojom ljudskom gestom sve oduševio.

Milošević je jučer prolazio kroz Janju, mjesto u kojem je započeo svoju bogatu karijeru, a baš u tim trenucima glavnom saobraćajnicom prolazila je dženaza Jakubu Nuhanoviću, ocu aktuelnog kapitena OFK Janja Rize Nuhanovića.

Padala je jaka kiša, praćena susnježicom, ali to nije osujetilo Savu Miloševića da zaustavi svoj automobil, izađe iz njega i da mirno stojeći oda počast rahmetliji i isprati dženazu.

Mnogi drugi, njima na obraz, nisu izašli iz svojih udobnih automobila, kako mještani Janje, tako i slučajni prolaznici kroz ovo mjesto, ali Savo jeste i time je još jednom potvrdio da je bio i ostao velikan i čovjek. Njegovu ljudsku gestu Bošnjaci Janje nikada neće zaboraviti…

Milošević je neposredno prije raspada Jugoslavije krenuo iz republičkog ligaša Podrinje iz Janje još kao junior u Partizan. Krenuo i otišao u legendu…

Nažalost posljednjih godina na svojim plećima osjetio je svu beskurpuloznost životne sudbine. U nemilim događajima, u kratkim periodima ostao je bez oca, djeda i mlađeg brata, ali je povrh takvih životnih tragedija bio i ostao čovjek.

avaz.ba

Related posts