Sjajna atmosfera među Zmajevima: Edin Džeko predvodio bicikliste

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su sinoć igrali utakmice i oni koji osjećaju nešto veći umor večeras u La Hulpeu pokraj Brisela odradili su tzv. rekuperaciju, lakši trening kako bi se oporavili od napora proteklih dana u klubovima.

Stručni štab osmislio je odličan trening u idiličnoj park šumi pokraj hotela “Dolce La Huple”, u kojem popularni Zmajevi borave. Naime, nekolicina igrača, pod nadzorom trenera Stephanea Gillija i Dragana Perića, predvođena kapitenom Edinom Džekom vozila je i bicikl da bi im se mišići oporavili. Kako je istakao i sam selektor Mehmed Baždarević, to je praksa u brojnim velikim klubovima i trend u svijetu kojeg igrači sve više vole, jer je to “vid neophodne rekreacije u kojoj uživaju nakon većih napora”.

Zanimljiv trening je počelo na poziv Francuza Gillija koji je dio igrače na vožnju biciklom pozvao na “tečnom” bosanskom jeziku.

Meč drugog kola grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018” između Belgije i BiH igra se na stadionu “King Baudouin” u Briselu u petak, 7. oktobra, s početkom u 20.45 sati.

(Faktor.ba)

Related posts