Sindikat obrazovanja: Priroritet isplata dugovanja

Nakon što je Sindikat srednjeg obrazovanja jučer odbio potpisati ponuđeni sporazum od strane Vlade USK-a, pregovori zbog nastalih nedoumica nastavljeni su i danas sa resornom ministricom Sanelom Ćenanović. Nastojalo se približiti stavove i naći kompromisno rješenje za obje strane, što je u konačnici i učinjeno.

Do potpisivanja sporazuma između sindikata srednjeg obrazovanja i Vlade USK-a još uvijek nije došlo. Kako bi našli zajednički satv pregovori su nastavljeni i danas. Razgovarali su resorna ministrica Sanela Ćenanović i predsjednik sindikata srednjeg obrazovanja Senad Fajić. Potpisivanje granskog kolektivnog ugovora za srednje obrazovanje, jedan je od brojnih uslova, koji su stavljeni pred Vladu Huseina Rošića. Kao prioritet ističu dinamiku isplate zaostalih dugovanja.

Sve je to ponuđeno i definisano predloženim i upućenim sporazumom Vlade USK prema sindikatu, ali kako je fokus na dinamici isplata, sindikat srednjeg obrazovanja prvobitno je odbio potpisivanje, te će razgovorima i narednih dana tražiti kompromisno rješenje. – piše rtvusk.

Related posts