Severinin bivši ne odustaje: Milan Popović se zainatio zbog objavljivanja sinovih slika, Igoru Kojiću prijeti zatvor

Milana Popovića (50) ovaj put je naljutilo to što Severinin (44) suprug objavljuje fotografije malog Aleksandra (4) na društvenim mrežama. Zato se ponovno obratio odvjetnicima, i to u ime svog sina.

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu podnio je Prijedlog za donošenje privremene mjere. Njome želi Severininu suprugu zabraniti objavljivanje Aleksandrovih fotografija na Facebooku i Instagramu. Ako bi se Igor oglušio na ovu privremenu mjeru, slijedila bi mu kazna. Tako bi ubuduće za svaku objavljenu Aleksandrovu fotografiju Igor morao platiti kaznu od 5000 kuna. U slučaju da Igor ne plati spomenuti iznos, novčanu kaznu mogla bi zamijeniti zatvorska.Također, za svaku iduću objavljenu Aleksandrovu fotografiju Igor će morati platiti dvostruko veći iznos, odnosno čak 10.000 kuna.

Milan Popović smatra da je to u interesu njegova malodobnog sina jer je dječak neprestano izložen javnosti putem medija koji objavljuju njegove fotografije, ali i tekstove vezane uz njegov život i odrastanje. Popović tvrdi da je Igor već upoznat s tim da se protivi objavljivanju dječakovih fotografija, ali nije reagirao na to. Zbog toga je Popović ovaj put odlučio oštrije reagirati. Smatra da se objavljivanjem Aleksandrovih fotografija na društvenim mrežama krši pravo na privatnost djeteta. Naime, svakom objavom takve fotografije ona postaje dostupna medijima, koji je mogu prenositi putem televizije, tiskanih izdanja, ali i internetskih stranica.

U strahu za sigurnost

Milan smatra da je neprimjereno to što razni nepoznati ljudi, često vrlo neprimjereno, komentiraju Aleksandrove fotografije, pa javnost zadire u privatni život malodobnog djeteta. Popović misli da takva izloženost javnosti može kod djeteta prouzročiti štetne posljedice za njegovo psihičko zdravlje. Milan se pozvao i na preporuku Agencije za zaštitu osobnih podataka, koja smatra takvo ponašanje roditelja neodgovornim. U preporuci agencija upozorava da javno objavljivanje fotografija i imena djece mogu biti prikladan mamac za pedofile, otmičare djece, ucjenjivače i slično.

Ova privremena mjera bit će na snazi sve dok se ne okonča parnica, koju će Milan također pokrenuti, a sve troškove morao bi platiti Igor Kojić. Ovo je samo još jedna u nizu parnica ili tužbi koje je pred raznim sudovima pokrenuo Milan Popović.

Kao što je poznato, on je do sada pokrenuo čak 25 postupaka. Osim Severine i Igora, zbog objavljivanja Aleksandrovih fotografija tužio je Igorova oca Dragana Kojića Kebu jer su mediji otkrili da ga je u svom automobilu vozio nevezanog i bez dječje sjedalice. Tužio je i Severinina menadžera Tomicu Petrovića (47) za klevetu, a zatim i njezinu nećakinju Miju Popović.

Promijenila klijenta

Zbog njegove izjave da ‘ne zna kako će sinu objasniti da mu mama ima kućni pornić’ netko od Mijinih prijatelja ismijavao ga je na Mijinu profilu na Facebooku. Tužio ju je srbijanskom sudu u Vršcu i zahtijevao odštetu od 61.000 kuna. Na kraju je povukao tužbu. Zanimljivo je da je Miju u tom procesu zastupala Sanja Turlakov, bivša Milanova odvjetnica, koju je on svojedobno prijavio odvjetničkoj komori u Beogradu. Tvrdio je da je Severini slala povjerljive podatke o njegovoj imovini nakon što su on i pjevačica prekinuli vezu.

Aleksandrov otac mora pokrenuti parnicu protiv Igora u roku od tri mjeseca.

Aktivan na mreži

Igor često objavljuje svoje fotografije sa Severinom, a na mnogima je s njima mali Aleksandar

Milan smatra kako bi Aleksandrove fotografije na društvenim mrežama mogle biti mamac za pedofile, otmičare i ucjenjivače.

24sata.hr

Related posts