Senad Šepić dobio ukor i opomenu pred “isključenje” iz SDA

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić objavio je danas da je dobio ukor i odluku o “predisključenju” iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Šepić je objasnio da je odluka o ukoru i “predisključenju” iz stranke donijeta na sjednici Izvršnog odbora SDA Cazin u nedjelju 18. decembra.

“Kako je to postala uobičajena ‘demokratska’ praksa u SDA, ni ovaj put nisam dobio nikakav poziv za sjednicu, iako sam član tog organa. Također, nisam još uvijek niti dobio nikakav pisani akt o tome. Jasno je da je ovakav čin naručen i iznuđen iz Kantonalog odbora USK i Centrale SDA iz Sarajeva”, napisao je Šepić na svom službenom Facebook profilu.

Prema njemu, radi se o dodatnom pritisku na njega i njegove kolege pred sastanak sa radnom grupom koju je imenovao Kolegij SDA kako bi pregovarao sa pojedinim poslanicima SDA u Parlamentu BiH, iako, kako kaže, još još nisu dobili poziv za bilo kakav sastanak.

“Ovo je najgori i najprimitivniji način kojemu je vrh moje Stranke, želeći neke bolje ‘pregovaračke pozicije’, posegnuo, kad se o meni radi. Krajišnici, kao ni većina čestitog našega naroda nikada nisu bili kukavice i nikada nisu poginjali glave ni pred kime. Umjesto da odgovore o suštini moje borbe za promjene nabolje u našoj Stranci i državi BiH, oni se ponovo odlučuju, ‘na mišiće’ i hinjski prijetiti i kažnjavati one koji su istinski glas naroda koji ih je i birao”, istakao je Šepić.

On je kazao da ga ne čude mnoge odluke koje u zadnje vrijeme povlače ljudi koji vode SDA, a koji to, prema njegovim riječima, čine čuvajući vlastite pozicije i pripremajući se za pozicioniranje i naredne izbore.

“Ne čude me poltronske odluke inače, posebno ne onih koji su izgubili izbore i koje je narod pozicionirao gdje im je mjesto, bilo da su u vrhu SDA u mojoj Općini, Kantonu ili Centrali Stranke. Jer, jedino se takvi, pokušavajući pobjeći od svoje odgovornosti za pad rezultata i gubitke na izborima ‘ograđuju od Šepića ili mu izglasavaju neke ukore’, ali, uvjeren sam da će doći vrijeme kad će se stidjeti svako svojih nečasnih odluka”, istakao je Šepić.

Za kraj, on je pozvao nadležne stranačke organe da povuku i stave van snage ovakve “nečasne, retrogradne i nedemokratske odluke”, te počnu vraćati povjerenje članstva i građana BiH u Stranku demokratske akcije.

/klix.ba

Related posts