Selma Jonuzović je pokušala autom zgaziti i svog poznanika

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona istražuje okolnosti pod kojima je Selma Junuzović (28) 26. novembra u zaseoku Donji Lulići kod Cazina, nakon manjeg udesa, Golfom pregazila Kiru Schuster (55).

Junuzović je, nakon što je pregazila nesretnu ženu, pobjegla, ali je uhapšena te je policajcima sve priznala. Na sveopće iznenađenje, ona je puštena na slobodu nakon saslušanja u policiji i Tužilaštvu.

Oprečne informacije

– Za sada još nisu utvrđene sve bitne pravno relevantne činjenice, što je predmet istrage koja je u toku. Tokom dosadašnjeg istražnog postupka nesporno je utvrđeno da je došlo do saobraćajne nesreće i sudara vozila kojima su upravljale oštećena i osumnjičena. Je li vozilo osumnjičene prešlo preko tijela oštećene, tek će biti poznato nakon provedenog vještačenja i dostavljanja obdukcijskog nalaza – kažu iz Tužilaštva USK.

Iz Tužilaštva su, također, napomenuli da za sada raspolažu dokazima da se radi o saobraćajnoj nesreći te da je osumnjičena Jonuzović bila pod utjecajem alkohola, zbog čega joj je odmah oduzeta vozačka dozvola. Također su naveli da će više informacija o slučaju biti poznato nakon izvršenih vještačenja.

Nesretna Schuster tog jutra zadobila je strahovite povrede grudnog koša, koji je slomljen pod točkovima Golfa koji su prešli preko nje. Kako nezvanično saznajemo, polomljena su joj rebra s obje strane. Zbog teškog iskrvarenja umrla je ubrzo nakon dolaska u bolnicu. Prema nezvaničnim informacijama, na njenoj odjeći su uočeni tragovi guma.

Mještani Cazina opisali su osumnjičenu Junuzović kao problematičnu djevojku, sklonu incidentima.

Sličan slučaj

– Nekad kao srednjoškolka je bila normalna cura, a onda je počela koristiti drogu. Sjećam se kada je ulazila u kafiće i bukvalno se skidala pred gostima – kaže poznanik Jonuzović, koji je želio ostati anoniman, a čiji je identitet poznat redakciji.

Ispričao je da je i njega prije nekoliko godina pokušala udariti autom te da je policija evidentirala ovaj slučaj, ali da ništa konkretno nije poduzela.

– Mene je na isti način kao tu ženu pokušala zgaziti autom. Luđački je vozila u rikverc, uspio sam se zakloniti iza dvije vazne. Jedva sam izbjegao da me ne udari – ispričao nam je Cazinjanin.

/avaz.ba

Related posts