Sarajevska policija nastavila sa privremenim oduzimanjem automobila

Sarajevska policija nastavila je sa privremenim oduzimanjem automobila višestrukim povratnicima u vršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Tako su u srijedu policajci PU Vogošća iz saobraćaja isključili M.D. iz Sarajeva, kojeg su zatekli da upravlja putničkim motornim vozilom marke Renault. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je M.D. višestruki povratnik teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a, te da u registru novčanih kazni ima dug od 3.050 KM.

Također u srijedu, policajci Prve PU iz saobraćaja su isključili H.S. iz Sarajeva. On je upravljao automobilom VW Golf. Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je H.S. višestruki povratnik teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a, te da u registru novčanih kazni ima dug od 6.231 KM.

S obzirom na to da se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, na oslovno saglasnosti Općinskog suda u Sarajevo, od M.D. i H.S. privremeno su oduzeti automobili.

(Faktor.ba)

Related posts