Sarajevo City Centar čestitao pobjedu Trumpu velikom reklamom na displayu

Nakon što je kandidat republikanaca Donald Trump proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima u SAD-u, brojni zvaničnici, poznate ličnosti i kompanije uputile su čestitke. Velika Trumpova fotografija objavljena je i na velikom displeju Sarajevo City Centra (SCC).

Na najvećoj medijskoj fasadi u BiH, ekranu sarajevskog tržnog centra SCC-a danas poslijepodne osvanula je velika fotografija novog američkog predsjednika Donalda Trumpa sa napisom “Novi američki predsjednik”. Njegova fotografija je iznenadila Saralije, s obzirom da je sarajevska, a i bosanskohercegovačka javnost uglavnom podržavala Hilary Clinton, ponajviše zbog kontroverznih stavova Donalda Trumpa koje je iznio za vrijeme svoje kampanje kao što je i zabrana ulaska muslimanima u SAD.

Kako nam je rekla Emina Mandžuka, glasnogovornica SCC-a, predsjednički izbori u SAD-u su izazvali veliki interes medija i javnosti, a ova reklama je zakupljena.

“Mi se pridružujemo čestitkama. Isto bi bilo i u slučaju da je pobijedila Hillary Clinton”, kazala je Mandžuka za Klix.ba.

Trump do sada ima 289 elektorskih glasova, dok Clinton ima 218.

 

Related posts