Sara Sabri u Bihaću: Predavanje na temu “Kreirajmo kvalitetan život”

U organizaciji Asocijacije žena SDA Bihać, jučer je u Bihaću, u Muzeju AVNOJ-a, održana promocija knjiga i druženje sa Sanelom Karišik-Begović, javnosti poznatijoj pod pseudonimom Sara Sabri.

Sara Sabri rođena je 1984. godine u Novom Pazaru. U rodnom gradu je završila medresu, te upisala studij Bosanskog i srpskog jezika te Diplomatiju i međunarodne odnose. Majka je petero djece, a iza sebe ima 14 objavljenjih knjiga; 12 za odrasle i dvije za djecu.

Posjetivši Krajinu, Sabri je održala promociju knjiga, kao i druženje i predavanje ženama u Bihaću, Cazinu i Bužimu. Neke od njenih objavljenih knjiga su “Šapućem ti kao žena ženi/žena mužu/kao svome sinu/majka majci/Sara Sabri” i druge.

Tema predavanja bila je “Kreirajmo kvalitetan život”, a ovom prilikom Sabri je govorila o stvarima koje bi trebale biti privilegije u životu; odgoju djece, obrazovanju, slobodi, ambicijama. Kako je sama majka petero djece, ali i prosvjetni radnik, Sabri je s pristutnima podijelila savjete i iskustvo u vezi s odgojem djece.

Ono što je posebno naglasila u toku predavanja, u vezi s kreiranjem kvalitetnog života, bilo je kreiranje i nadogradnja ličnosti, kroz obrazovanje i cjeloživotno učenje, posebno kroz čitanje knjiga, kao prve riječi Stvoritelja: “Čitaj!”

“Uradite za sebe sve što možete, idite na kurseve, predavanja, od toga vam samo može biti bolje. Proširite svoje ambicije, radite na sebi!”, poručila je Sabri prisutnima.

 

Related posts