Sanski studenti potpisali ugovore o dodjeli stipendija

U sali za sjednice Općinskog vijeća potisani su ugovori o stipendiranju sa 27 studenata sa područja općine Sanski Most, koji su na osnovu konkursa ostvarili to pravo.

Studentima su ugovore u ime općinskog načelnika uručili Mirsad Sadić, sekreta općinskog ogana uprave, te Zerina Pašagić, načelnica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti. Uz čestitke studentima, ovom prilikom je istaknuto kako je ulaganje u obrazovanje mladih jedan od prioriteta u radu lokalne uprave.

Visina stipendije je stotinu maraka koja će se isplaćivati u devet jednakih mjesečnih rata. Pravo na stipendiju imali su redovni studenti duge ili viših godina studija na akreditiranim državnim fakultetima sa prosjekom ocjena većim od 7,5.

Također, prednost za dodjelu stipendija imali su studenti koji pohađaju fakultete deficitarnih zanimanja, kao i studenti iz porodica šehida, poginulih boraca, RVI, demobilisanih boraca i civilnih žrtava rata. Studentima će odobrene stipendije svakako biti od velikog značaja, te će u velikoj mjeri olakšati studiranje s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju koja se nepovoljno odražava i na studentski standard.

Related posts