Sanski Most: Katolici dočekuju Božić

Vjernici katolici dočekuju Božić, jedan od svojih najvećih praznika. Za vjernike katoličke vjeroispovjesti ovo je najradosniji blagdan, praznik mira, sreće, ljubavi i obitelji.

Svečano i dostojanstveno biće dočekan i obilježen u Sanskom Mostu. Kao i ranijih godina, veliki broj sanskih katolika, koji su u u proteklom periodu svoju životnu egzistenciju zasnovali u Republici Hrvatskoj ili nekoj drugoj zamlji, doći će u svoje rodno mjesto kako bi, skupa sa drugim članovima obitelji, proslavili ovaj veliki blagdan.

Sveta Božićna misa, u noći između naredne subote i nedjelje, tačno u ponoć, biće služena u župama Sana, Stara Rijeka i Sasina koje se nalaze na području općine Sanski Most. Tradicionalnu božićnu poruku ovim povodom uputio je sanski župnik, fra Ivica Matić. Božić je kršćanski blagdan rođenja Isusa Krista.

Za katolike je to dan iščekivanja i priprave za najdraži blagdan u Katoličkoj crkvi, a vjernici se pripremaju za svečanu noć koju će obasjati svjetlo Božjega rođenja. Božić je kršćanski blagdan rođenja Isusa Krista i na taj način otjelovljenja Boga, te je u mnogim državama svijeta zakonski državni praznik. – piše inmedia.

 

Related posts