Sanjin Sefić prešao granicu iako je Granična policija BiH bila obaviještena da se za njim traga

Sanjin Sefić koji je u ponedjeljak navečer automobilom kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje prešao je granični prijelaz Uvac kod Priboja iako je Granična policija bila obaviještena da se za njim traga, potvrđeno je za Klix.ba.

Naime, prema riječima glasnogovornice Granične policije BiH Sanele Dujković, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) ih je istu noć kada se dogodila nesreća obavijestilo o identitetu osobe koja ju je skrivila.

“U večernjim satima 10. oktobra MUP KS je obavijestio Graničnu policiju da se za osobom inicijala S.S. (1991.) godine traga te da bi se mogao dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom koja se istu noć dogodila kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Granična policija BiH je 11. oktobra u 6:36 sati registrirala Sefićev prelazak granice nakon kojeg se uputio u nepoznatom pravcu”, kazala je Dujković.

S obzirom na to da je Sefić nesmetano napustio prostor BiH nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće o čemu su pripadnici Granične policije BiH bili blagovremeno obaviješteni, iz ove institucije ističu kako se provode interne kontrole i provjera da li je Sefiću neko pomogao prilikom bjekstva.

“Granična policija BiH vrši interne kontrole i provjere da li je neko od naših službenika pomogao Sefiću i još nekim osobama koje su bile s njima da pređu granicu. Ukoliko se utvrde bilo kakve nepravilnosti, protiv tih osoba će biti pokrenut disciplinski postupak”, izjavila je glasnogovornica Granične policije BiH.

Nezvanično, Tužilaštvo KS je iste noći, 10. oktobra također obavijestilo Graničnu policiju da se traga za Sanjinom Sefićem.

Podsjećamo, MUP KS-a je sinoć obavijestio javnost da je Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju preko graničnog prijelaza Uvac kod Priboja.

Related posts