Sanjanin Alvid Talundžić poklonio automobil projektu “Nada”

Sanjanin Alvid Talundžić, koji već dugi niz godina živi i radi u Švedskoj, donirao je danas automobil „citroen“ za potrebe projekta „Nada“ u Sanskom Mostu. Radi se o vozilu namjenjenom za transport više putnika, a prema riječima socijalne radnice, Amele Omić, koja već dugi niz godina uspješno vodi pomenuti projekat, imaće veliki značaj u njihovom radu.

„Vozilo će mnogo značiti za naš novi projekat „Vrijedne ruke“, u sklopu kojeg planiramo zapošljavanje naših polaznika starijeg uzrasta. „, istakla je Omićeva. Inače, pomenuti projekat podrazumjeva osnivanje poljoprivrednog gazdinstva i podizanje malinjaka u kojem bi raditi stariji štićenici „Nade“. Talundžić je i ranije pomagao „Nadu“, a sem vozila, donirao je i novčanu pomoć koja je prikupljena u Švedskoj za finansiranje projekta „Vrijedne ruke“.

On je istakao kako su u prikupljanju ove pomoći sudjelovale firme i pojedinci iz pomenute skandinavske zemlje te da će, zahvaljujući prikupljenom novcu, u naredne tri godine biti omogućeno finansiranje novog projekta. „Nadamo se kako će nakon protoka tog perioda projekat postati ekonomski samoodrživ i omogućiti prihode štićenicima „Nade“.“, rekao je Talundžić.

Inače, u radnoj posjeti „Nadi“ danas su boravili generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Namik Hodžić i predsjednik Crvenog križa USK, Husein Kličić, koji su obećali pomoć volontera ove humanitarne organizacije.

/inmedia

Related posts