Samsung predstavio smartphone Galaxy J6

Kompanija Samsung je predstavio najnovijeg člana iz Galaxy porodice, a to je Galaxy J6.
Galaxy J6 kombinira impresivni Super AMOLED beskrajni ekran koji se oslanja na Samsungovu dizajnersku tradiciju vrhunskih telefona s dodatnim praktičnim karakteristikama, kao što je stražnji skener otiska prsta, što ga čini najmodernijim i najpraktičnijim u Galaxy J seriji.

Novi Galaxy J6 ima Super AMOLED beskrajni ekran dijagonale 5,6 inča visoke rezolucije i živopisnih boja, koji je zaštitni znak Galaxy pametnih telefona. Beskrajni ekran pruža neprekinuto iskustvo gledanja kao u kinu, a zahvaljujući bogatim bojama gledanje filmova i igranje igrica na uređaju je jako ugodno.

Osim toga, u kombinaciji s prednjim beskrajnim ekranom, lijepo dizajnirani metalni okvir telefona Galaxy J6 stvara elegantan i ergonomski dizajn, izdržljivost je osigurana i ugodan je za korištenje.

Osmišljen kako bi bio na usluzi korisnicima koji vode užurbane živote, Galaxy J6 omogućava otključavanje uređaja pomoću skenera za otisak prsta bez prethodnog “buđenja“ uređaja, a za neprekidan rad tokom čitavog dana nudi bateriju kapaciteta 3.000 mAh. Pokreće ga snažan osmerojezgreni procesor takta 1,6 GHz, čime omogućava izvršavanje naprednijih zadataka, kao što je prikazivanje videozapisa visoke rezolucije, a za dodatnu fleksibilnost zadužena su 3 GB radne memorije, 32 GB interne memorije, kao i utor za microSD karticu.

Prilagodljiva kamera uređaja Galaxy J6 korisnicima omogućava snimanje odličnih fotografija ili selfija bez obzira gdje se nalazili ili šta radili. Uređaj ima stražnju i prednju kameru od 13 MP i 8 MP i integrira snažan selfie fokus u stvarnom vremenu i prednji LED flash, što znači da korisnici mogu snimiti jasne i elegantne selfije danju ili noću, bez obzira na osvjetljenje. Osim toga, korisnici mogu dodati privlačne AR naljepnice, kako bi jedinstveno uredili fotografije i podijelili ih trenutnos prijateljima i s porodicom.

“Galaxy J6 se temelji na Samsungovoj tradiciji ekrana, s fantastičnim Super AMOLED beskrajnim ekranom koji pruža, zaista, uvjerljiv doživljaj gledanja. Novi Galaxy J6 biće dostupan u Bosni i Hercegovini u drugoj polovini juna, a kupci će moći birati između verzija s jednom ili dvije SIM kartice, crne, zlatne ili boje lavande“, rekao je Pavle Zobundžija, regionalni direktor odjela za telekomunikacije u kompaniji Samsung.

Related posts