Šabić: Lažne ostavke u AM SDA Bužim su u sklopu priprema za doček Radončića

Povodom netačnih medijskih navoda o ostavkama rukovodstva SDA Bužim, oglasio se Emir Šabić, povjerenik Asocijacije mladih SDA USK i član Predsjedništva Asocijacije mladih SDA BiH.

Prema Šabiću, radi se o običnoj manipulaciji.

– Rukovodstvo Asocijacije mladih nije moglo podnijeti ostavke jer je već razriješeno, isto kao u rukovodstvu Asocijacije žena, koje je vjerovatno planiralo “dati ostavke“ tokom dana. Nije nikakva tajna da su članovi ove dvije asocijacije naslijedstvo Agana Bunića. Njih ne zanimaju ni SDA ni njena budućnost, već isključivo Bunićeve direktive. Otužno je da se na “ideju i viziju“ pozivaju osobe koje zanima samo lični interes – rekao je Šabić.

Odgovarajući na razriješeni rukovodioci neće učestvovati u predizbornoj kampanji SDA, Šabić je izjavio da ga ta najava nije iznenadila.

– Oni već sad učestvuju u predizbornoj kampanji SBB-a. Više nego jasno je da su lažne ostavke samo priprema za današnju posjetu Fahrudina Radončića Bužimu. Uopće ne sumnjam da će danas Radončić slavodobitno najaviti učlanjivanje u SBB još nekih novih “istaknutih” bivših članova SDA, odnosno reketaša, koji su svojevremeno SDA koristili za postizanje ličnih ciljeva. Agan Bunić mora na neki način zaraditi mjesto nosioca liste za Federalni parlament – naglasio je povjerenik Asocijacije mladih SDA USK.

On je još dodao:

– Meni, ali i svim članovima Asocijacije mladih SDA USK je drago da su direktori i njihova djeca konačno pronašli svoj politički put. Drago nam je da je i SBB našao još nekoliko interesdžija da popuni kadrovske rupe stranci. A prije svega, zbog Bužimljana i Bužimljanki drago nam je što konačno završava sapunica oko Bunića i njegovih ličnih ambicija – zaključio je Šabić.

faktor.ba

Related posts