Ruski areolozi našli nacistički kovčeg s lobanjama “nepoznatih bića”

U Adigeji, republici na južnom dijelu Ruske Federacije tokom arheoloških iskopavanja pronađen je kovčeg sa znakovljem Trećeg Reicha. Pored kovčega su se nalazili ostaci tajanstvenih bića, piše ruski portal Vzgljad.

Riječ je o kosturima bez vilica, čeonih kosti i potiljka. Ostatke je u špilji pronašao tim naučnika Vladimira Melikova još prije dvije godine. Ali otkriće je postalo zanimljivo jer se utvrdilo da na kovčegu postoji znak Ahnenerbe.

Riječ je o najtajanstvenijem nacističkom institutu koji je osnovao Heinrich Himmler 1935. godine kako bi pronašao dokaz da je arijevska rasa nekada vladala cijelim svijetom.

Ali uskoro se institut počeo baviti paranormalnim, okultnim i istraživanjem izvanzemaljaca. Teoretičari zavjera su ubrzo zaključili kako su lubanje dokaz da su nacisti bili u kontaktu s vanzemaljcima.

– Našli smo lobanje bića koja dosad nisu bila poznata ljudima – rekao je Melikov i tako potaknuo teoretičare zavjere da zaključe kako je riječ o vanzemaljcima.

Ali ruski arheolozi tvrde da lobanje nemaju nikakve veze s vanzemaljcima i da bi se moglo raditi o lobanjama ovnova koje su voda i riječno kamenje ozbiljno deformirali i izbacili na obalu.

Related posts