Ruska tvornica modela: Tisuće sibirskih djevojčica sanjaju zapad, a spremne su učiniti sve

REGGIE YATES za jednu od svojih dokumentarnih emisija još prošle godine posjetio je Sibir gdje je upoznao mlade djevojke i otkrio što su sve spremne učiniti za “bijeg” na zapad.

Priča o trnovitom putu ruskih djevojčica ovih dana ponovno je aktualna, a o invaziji na zapad u kojoj tek rijetke sibirske djevojke uspijevaju postoji i nekoliko reality emisija.

Prvo što je Yates uočio kad je stigao na jedan casting bilo je koliko ima djevojaka, a zatim i koliko su mlade. Za sibirske djevojke snovi postajanja modelom počinju već od malih nogu, a iako je konkurencija žestoka, to je jedina industrija koja nudi kakve-takve šanse za bijeg.

Djevojke su poredane kao na traci, polugole stoje pred “pola svijeta”, a pokušavaju se izboriti za bolji život za sebe, ali i svoje obitelji. Casting direktori napominju kako je bitan karakter, no prešutna istina je moto “čim mlađe i ljepše, tim bolje”.

Mnogi ih uspoređuju s prostitutkama, no mamac bogatstva, luksuza i slave zapada za njih nikad nije bio toliko opojan.

Za više informacija pogledajte čitav dokumentarac o industriji koja za mnoge sibirske djevojke predstavlja jedini izlaz.

Related posts