RUSI NEMAJU ŠANSE PROTIV F-35 Američki general tvrdi: Bilo bi to kao da boksaju protiv nevidljivog Alija!

Za šefove ratnog vazduhoplovstva NATO saveza nema dileme kad je u pitanju borbeni avion F-35 Lightning II, bolji je od bilo kojeg ruskog i donio bi prednost zapadnim snagama u eventualnom srazu s Rusijom.

Zapovjednik američkih zračnih snaga u Evropi, general Tod Wolters uvjeren je da bi borbeni avion pete generacije, F-35 Lightning II, minorizirao vrijednost ruskih snaga na bojnom polju.

“Ono u što smo savršeno uvjereni jest da kad dovedemo avione pete generacije u evropsku regiju, da će to sasvim sigurno poslužiti kao sredstvo odvraćanja”, ističe Wolters za Business Insider.

Američki general poslužio se paralelom s bokserskim ringom i američkom bokserskom legendom, kako bi opisao šanse Rusa protiv navedenog aviona.

“To tjera Ruse da promatraju što mi radimo i da shvate ako će morati u borbu protiv nas, da bi se mogli naći u poziciji u kojoj uskaču u bokserski ring i bore se protiv nevidljivog Muhammada Alija”, kaže Wolters.

“Iz naših promatranja njihovih (ruskih) aktivnosti na području zapovjedništva i kontrole, oni su pod teškim izazovom. Naša razmišljanja su, gledano iz ugla pete generacije, da bi mi postigli velik upsjeh”, zaključuje Wolters.

Wolters je sve to izjavio tokom godišnje konferencije Air Force Associationa u Danskoj.

Related posts