Rošić: “Ukoliko Općina Cazin odustane od projekta mi smo spremni stati iza naše djece i završiti priču”

Husein Rošić, premijer USK i Adis Muharemovic, ministar obrazovanja u Vladi USK razgovarali su sa članovima Viijeća roditelja OŠ Cazin I. Roditelji učenika ove škole zabrinuti su jer jos uvijek nema naznaka da ce Općina Cazin ispoštovati obaveze da započne izgradnja nove zgrade na postojećem lokalitetu

– Vlada je uplatila sve financijske obaveze i rentu Općini Cazin. U ponedjeljak ce i službeno poslati urgenciju za izdavanje gradjevinsje dozvole, rečeno je na sastanku.

S obzirom da je uradjen projekat, postoji urbanistička dozvola i nema smetnji da se izgradi nova školska zgrada na postojećem lokalitetu roditelji učenika su zatražili pomoć u Vladi Kantona da se pokrenu aktivnosti.

-Pozivamo Općinu Cazin da izda gradjevinsku dozvolu i da uplati dio sredstava obećanih za ovaj projekat a Vlada USK isfinansirat će ostalo. Ukoliko Općina odustane od projekta mi smo spremni stati iza naše djece i 2017.završiti kompletnu zgradu. Imamo tu obavezu prema učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima, kazao je članovima Vijeća roditelja premijer Rošić.

Related posts